hunnap faydaları Nelerdir? hunnap Nasıl Kullanılır?

Hünnap (Zizyphus lotus, Vulgaris): 

7 metreye kadar uzayabilen, sarı çiçekli ve dikenli bir ağaç olan Hünnap ağacının; kabukları kırmızı, çekirdekleri sert, zeytine benzeyen yemişidir.
 Hünnap meyvesi, çiğde olarak da bilinir. Pektin, tanen, müsilaj, şeker ve C vitamini içerir. 

 Hünnap Faydaları ve Tıbbi Etkileri: 
Vücuda rahatlık verir. Göğsü yumuşatır, öksürüğü keser ve balgam söktürür. 
Nezle ve soğuk algınlığında faydalıdır. 
Kanı temizler. İdrar söktürücü etkisi ile kabızlığa karşı etkilidir. 
Şeker hastalığına karşı faydalıdır. 

 Hünnap Nasıl Kullanılır? 
Hünnap meyvesi toplanıp güneşte kurutulduktan sonra çerez olarak ya da suda kaynatılarak kullanılır.



Harf Sıralamasına Bitkiler
A B C Ç D E F G Ğ H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z
Reklam alanı

Son Eklenenler
Çarkıfelek Çiçeği
Darıfülfül
Eğir Kökü
Güvercin Ağacı
karabiber
Aslan Pençesi
Kibrit Otu
Hint Keneviri kendir otu
Beşparmak Otu
Kasımpatı
Köpek Dili
Çoban Çantası
Çakal Eriği
Domates
Kenevir
Gıvışkan otu
havuç
Arpa
Basur Otu
Lale