hunnap faydaları Nelerdir? hunnap Nasıl Kullanılır?

Hünnap (Zizyphus lotus, Vulgaris): 

7 metreye kadar uzayabilen, sarı çiçekli ve dikenli bir ağaç olan Hünnap ağacının; kabukları kırmızı, çekirdekleri sert, zeytine benzeyen yemişidir.
 Hünnap meyvesi, çiğde olarak da bilinir. Pektin, tanen, müsilaj, şeker ve C vitamini içerir. 

 Hünnap Faydaları ve Tıbbi Etkileri: 
Vücuda rahatlık verir. Göğsü yumuşatır, öksürüğü keser ve balgam söktürür. 
Nezle ve soğuk algınlığında faydalıdır. 
Kanı temizler. İdrar söktürücü etkisi ile kabızlığa karşı etkilidir. 
Şeker hastalığına karşı faydalıdır. 

 Hünnap Nasıl Kullanılır? 
Hünnap meyvesi toplanıp güneşte kurutulduktan sonra çerez olarak ya da suda kaynatılarak kullanılır.



Harf Sıralamasına Bitkiler
A B C Ç D E F G Ğ H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z
Reklam alanı

Son Eklenenler
Köpek Dili
Çam Fıstığı
Katır Tırnağı
Hurma
Boldo
Kırmızı biber
Enginar
Besbase
Kapari
Asma Bitkisi
Deniz Üzümü
Kuru Üzüm
bal
Hardal
Ardıç Ağacı ve Tohumu
Çavdar Mahmuzu
Keçiboynuzu
Avşar Otu
Aloe vera
Ispanak