hunnap faydaları Nelerdir? hunnap Nasıl Kullanılır?

Hünnap (Zizyphus lotus, Vulgaris): 

7 metreye kadar uzayabilen, sarı çiçekli ve dikenli bir ağaç olan Hünnap ağacının; kabukları kırmızı, çekirdekleri sert, zeytine benzeyen yemişidir.
 Hünnap meyvesi, çiğde olarak da bilinir. Pektin, tanen, müsilaj, şeker ve C vitamini içerir. 

 Hünnap Faydaları ve Tıbbi Etkileri: 
Vücuda rahatlık verir. Göğsü yumuşatır, öksürüğü keser ve balgam söktürür. 
Nezle ve soğuk algınlığında faydalıdır. 
Kanı temizler. İdrar söktürücü etkisi ile kabızlığa karşı etkilidir. 
Şeker hastalığına karşı faydalıdır. 

 Hünnap Nasıl Kullanılır? 
Hünnap meyvesi toplanıp güneşte kurutulduktan sonra çerez olarak ya da suda kaynatılarak kullanılır.



Harf Sıralamasına Bitkiler
A B C Ç D E F G Ğ H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z
Reklam alanı

Son Eklenenler
Gilaburu
Göz Otu
gül gül suyu gül yağı
Atlas Çiçeği
Avokado
Fasulye
Fındık
Frenk Kimyonu
Gelincik Çiçeği
At Kuyruğu
Kroton
Adamotu
Kurt Pençesi
Kuzu Kulağı
Lale
Eğir Kökü
Ekşi Yonca
Enginar
Aspir Bitkisi
At Kestanesi