hunnap faydaları Nelerdir? hunnap Nasıl Kullanılır?

Hünnap (Zizyphus lotus, Vulgaris): 

7 metreye kadar uzayabilen, sarı çiçekli ve dikenli bir ağaç olan Hünnap ağacının; kabukları kırmızı, çekirdekleri sert, zeytine benzeyen yemişidir.
 Hünnap meyvesi, çiğde olarak da bilinir. Pektin, tanen, müsilaj, şeker ve C vitamini içerir. 

 Hünnap Faydaları ve Tıbbi Etkileri: 
Vücuda rahatlık verir. Göğsü yumuşatır, öksürüğü keser ve balgam söktürür. 
Nezle ve soğuk algınlığında faydalıdır. 
Kanı temizler. İdrar söktürücü etkisi ile kabızlığa karşı etkilidir. 
Şeker hastalığına karşı faydalıdır. 

 Hünnap Nasıl Kullanılır? 
Hünnap meyvesi toplanıp güneşte kurutulduktan sonra çerez olarak ya da suda kaynatılarak kullanılır.



Harf Sıralamasına Bitkiler
A B C Ç D E F G Ğ H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z
Reklam alanı

Son Eklenenler
Ayva
Kırmızı biber
Darı Otu
Fındık
Besbase
Kafur Ağacı
Ararot
Buğday
Kocayemiş
Aspir Bitkisi
Hazeran
karabiber
Ada Soğanı
Çam Fıstığı
Kroton
Ayçiçeği ve Ayçekirdeği
Dikenli İncir
Acı Bakla
Kargabüken
Labada Otu