hunnap faydaları Nelerdir? hunnap Nasıl Kullanılır?

Hünnap (Zizyphus lotus, Vulgaris): 

7 metreye kadar uzayabilen, sarı çiçekli ve dikenli bir ağaç olan Hünnap ağacının; kabukları kırmızı, çekirdekleri sert, zeytine benzeyen yemişidir.
 Hünnap meyvesi, çiğde olarak da bilinir. Pektin, tanen, müsilaj, şeker ve C vitamini içerir. 

 Hünnap Faydaları ve Tıbbi Etkileri: 
Vücuda rahatlık verir. Göğsü yumuşatır, öksürüğü keser ve balgam söktürür. 
Nezle ve soğuk algınlığında faydalıdır. 
Kanı temizler. İdrar söktürücü etkisi ile kabızlığa karşı etkilidir. 
Şeker hastalığına karşı faydalıdır. 

 Hünnap Nasıl Kullanılır? 
Hünnap meyvesi toplanıp güneşte kurutulduktan sonra çerez olarak ya da suda kaynatılarak kullanılır.



Harf Sıralamasına Bitkiler
A B C Ç D E F G Ğ H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z
Reklam alanı

Son Eklenenler
Güvercin Ağacı
Gıvışkan otu
erik
Duvar Sarmaşığı
Kına Kına
Kebabe kebabiye
Karakafes Otu
kabak ve kabak çekirdeği
Dikenli İncir
Defne yaprağı
Çöpleme
Hint Keneviri kendir otu
çay
Lahana
Koruk
Kına
Kayışkıran
Kara Lahana
İzlanda Likeni
Hindistan cevizi