Kakule faydaları Nelerdir? Kakule Nasıl Kullanılır?

Kakule (Elettaria cardamomum): 

Güneydoğu Asya ve Hindistan'ın sıcak bölgelerinde yetişen, 1-2 cm boyunda meyveleri ve büyük yaprakları olan bir bitkidir. 
İçeriğinde sineol ve terpineol bulunur. 

 Kakulenin Faydaları ve Tıbbi Etkileri: 
İştahı açar. Mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Mide ve bağırsak gazlarını söktürür. 
Ağız kokusunu giderir. Vücuda ferahlık ve rahatlık veren tadı ve kokusu ile bulantı ve kusmaya karşı da faydalıdır. 
Cinsel gücü arttırır. 

 Kakule Nasıl Kullanılır? 
Tam olgunlaşmadan toplanan meyveleri olgunlaşması için bekletilip iyice olgunlaştıktan sonra güneşte kurutulur ve tohumları alınır. 
Tohumları bütün olarak yutulabileceği gibi parçalanıp kaynatılarak da içilebilir ya da baharat olarak kullanılır. Kakulenin sahip olduğu hoş kokusunun ve uçucu yağın kaybolmaması için tohumlar bütün olarak alınmalı ve kullanılacağı zaman öğütülmelidir. 
Hem tedavi amacıyla hem de baharat olarak kullanılabilen kakulenin, özellikle kahveye katılarak tüketimi yaygındır. 
Günde iki kez 1'er gram kadar yutulabilir. 
Kaynatılıp içilecekse, 1 lt. suya 50 gram kadar toz ekleyip kaynatılır ve günde 3 bardak içilir.



Harf Sıralamasına Bitkiler
A B C Ç D E F G Ğ H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z
Reklam alanı

Son Eklenenler
Banotu
Kafur Ağacı
Aslan Pençesi
Böğürtlen
Köpek Dili
Akdiken
Hava Civa Otu
Çöpleme
Alıç
Kekik
Ayak Otu
erik
Karaçalı
Horasani
Dağ Çayı
Labada Otu
Kırmızı biber
Aylandız (kokarağaç)
Besbase
Karnıyarık Otu