Keten Tohumu faydaları Nelerdir? Keten Tohumu Nasıl Kullanılır?

Keten Tohumu

30-40 cm yüksekliğinde, mavi renkte çiçekler açan otsu bir bitki olan Keten Tohumu Bitkisinin liflerinden iplik elde edilir, keten tohumları ise yağı ve tıbbi etkileri için kullanılır. 
Kalp ve damar sağlığı için çok önemli olan Omega–3, Omega–6 ve Omega–9 yağ asitleri ile bol miktarda protein, vitamin ve mineral içerir. 

 Keten Tohumunun Faydaları
Mikrop öldürücüdür. Bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur ve bağırsakları temizler. Sindirim sistemi iltihaplarında faydalıdır. Kabızlığı giderir. 
Kemikleri ve sinir sistemini güçlendirir. 
Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir. 
Öksürüğü keser. A
kciğer hastalıkları, bronşit ve soğuk algınlığına iyi gelir. 
Unutkanlığı önler. Egzama, sedef ve romatizma şikayetlerinde faydalıdır. 
Yüksek tansiyonu ve kolestrolü düşürür. Kalp hastalıkları ile felce ve kansere karşı koruyucudur. Kemikleri ve bağışıklık sistemini güçlendirir. 
Bitkisel östrojen kaynağı olan Keten Tohumu bu özelliği ile özellikle menopoz döneminde çok faydalıdır. 

 Keten Tohumu nasıl kullanılır? 
Kaynatılarak, dövülüp toz haline getirilerek ve tohum halinde kullanılabilir. 
Tokluk hissi veren bir besin olduğu için Keten Tohumu zayıflama amacıyla sıklıkla kullanılır. 
Bal ile karıştırılarak yenebileceği gibi kaynatılarak ya da yemek ve hamur işlerine katılarak da tüketilebilir. Keten tohumu yağı ve keten tohumunun lapası yara ve yanık tedavisi için de kullanılır. Bütün bu yararlarının yanında aşırı kullanılması tavsiye edilmez.



Harf Sıralamasına Bitkiler
A B C Ç D E F G Ğ H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z
Reklam alanı

Son Eklenenler
Defne yaprağı
karabiber
Çilek
Kenger Otu Kenger Sakızı
Ciğer Otu
Huş Ağacı
Güvercin Kökü
Bit Otu
Keçisedef
Düğün çiçeği
Kalabar Baklası
Labada Otu
Barut Ağacı kabuğu
Hindistan cevizi
Kurt Pençesi
Greyfurt
Kasnı Otu
Dövülmüş Avrat Otu
Çuha Çiçeği
Bamya